Odyssey Momentum

Consious Cities: Driving Adoption of Living Labs

Odyssey Momentum

ovrhd deed mee en had de winnende oplossing van de Odyssey Momentum uitdaging Conscious Cities: Driving Adaption of Living Labs‘.

In de uitdaging stond het volgende centraal:
‘Hoe kunnen we alle burgers en bedrijven stimuleren om te communiceren met het openbare digitale ecosysteem van de stad Scheveningen om zo de leefbaarheid, democratische vertegenwoordiging en maatschappelijke betrokkenheid te verbeteren?’

Odyssey Momentum vond plaats van 13 -15 november 2020 en was een 49 uur durende online samenwerking om 21 complexe uitdagingen op te lossen. Deze uitdagingen werden aangedragen door bedrijven, overheden en non-profitorganisaties uit de VS, Frankrijk, Duitsland, Zweden en Nederland.

Over Odyssey Momentum

Living Lab 3.0

Voor de realisatie van onze oplossing hebben we een eigen ‘Living Lab 3.0’ van Scheveningen gebouwd. Dit is een experimentele omgeving waarbij we het spel Rollercoaster Tycoon 2 (OpenRCT2) als engine gebruikte. In deze Living Lab kunnen we de technieken die we ontwikkelen demonstreren. 

Tijdens Momentum creëerden we verschillende scenario’s waarbij we gebruikmaakten van meerdere technieken. Hieronder een greep uit deze scenario’s:

  • Digitale wallet
    Elke bezoeker aan ons Living Lab werd voorzien van een digitale wallet. In deze wallet konden bewijsstukken (Verifiable Credentials) worden opgeslagen. Een voorbeeld hiervan is een ‘bewijs van financiering’ voor een nieuw bedrijfsinitiatief.
  • Token Driven Business
    In het Living Lab werd betaald met Storks (tokens). Deze Storks konden bezoekers kopen via diverse verkoopplaatsen. Hiermee konden ze vervolgens verschillende attracties bezoeken. Ook konden de bezoekers met hun Storks stemmen op initiatieven, zoals een nieuwe burgertent.
  • Crowd Management
    Bezoekers aan het park kregen een bucket list van attracties die ze gedurende hun dag wilden bezoeken. Wanneer het druk dreigde te worden op bepaalde plekken, werden de prijzen van de attracties verhoogd. Via een dashboard konden bezoekers zien welke plekken minder druk waren en dus ook goedkoper. Hierdoor werden ze gestimuleerd drukke plekken te vermijden, wat ze ook een geldbesparing opleverde.w

Informatie

In ontwikkeling

SSI | Smart crowd control | Token engineering

Ovrhd | Odyssey Momentum

Wat kunnen we voor je betekenen?

Meer weten over dit project?
We geven je graag een demo.

Meer projecten

Bredewater 16 | 2715CA | Zoetermeer
telefoon +31 79 203 3019
mail info@ovrhd.nl